Super goda knäckbröd

Ni vet att jag lever ett glutenfritt liv och tycker alla
borde göra det! Vetemjöl är bara gift för magen, inget annat!
Så nu är det 4 år sedan jag tog min sista macka. Och det är
inget jag saknar i min vardag.
 
Här kommer ett gott knäckebrödsrecept.
Jag har det som ost och "kex", till soppa 
eller till frukost.
 
Ugn 150 grader
 
2 dl majsmjöl (kan använda maizena - då blir det krispigare)
0,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl olivolja
2,5 dl hett vatten
 
Blanda alla torrvaror i en bunke och tillsätt olja & vatten.
Låt stå i 10 minuter.
 
Lägg smeten på plåten (ha smörpapper under)
Lägg på smörpapper ovanpå degen och kavla ut allt i en jämn fördelning
Strö på salt ( ganska rikligt)
 
In i ugnen i 30 minuter
Ta ut plåten och skär rutor som du vill ha brödet
In i ugnen igen i ca 30 minuter
Stäng av ungen och låt knäckebrödet vara kvar en stund.
 
Klart att avnjutas!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0